爱默斯·阿隆佐·史塔哥

Amos Alonzo Stagg, is de ontwikkeling van het voetbal in een groot land een van de belangrijkste cijfers van de wedstrijd.Maar Walter dat verantwoordelijk is voor de omzetting van de Football Rugby Football afgeleide in een unieke Amerikaanse sport regels, Stagg… In zijn lange carrière als speler, coach, woordvoerder van de vernieuwers, en het geweten van het spel, mogelijk om nog meer te bevorderen.
Stagg (1862-1965) opmerkelijke als Yale baseball spelers, pitcher ELISE drie jaar grote (Harvard, Yale, Princeton) kampioenschappen.Hij weigerde de New York giants voor een honkbal contract, Yale seminarie, maar dacht dat hij een slechte spreker, dat hij in het YMCA opleiding in Springfield, Massachusetts.
Als een voetballer, hij was de eerste Amerikaanse teams 1889 jaar kampioen.Hij coacht Springfield Football team, en deelgenomen aan de eerste wedstrijd, om Dr. James naismith in deze sport te creëren.
De Universiteit van Chicago 1892, Stagg een Football coach, waar hij tot de leeftijd van 70 jaar met pensioen gedwongen hem uit 1932.
Z ’n team van Chicago, maar bijna altijd in de minderheid, – titel winnen, zeven en vier ongeslagen seizoen.
Hij het meeste succes zijn afkomstig van de uitvinding… Honderden van innovatie van z ’n marionet spelen alles naar het vrijheidsbeeld.Hij is als de Commissie de ncaa regels.Om eerlijk te zijn, hij is de integriteit van de belangrijkste woordvoerder van z ’n universiteit Football in deze periode.
Na de Universiteit van Chicago verlaten, Stagg een Stille Oceaan coach.In 1943 toen hij werd gekozen voor de jaarlijkse nationale coach, als de politie op de belangrijkste in het kleine team zeven wint.
Na zijn ontslag in het seizoen, blijven als de assistent van 12 jaar, in de eerste plaats in de susquehanna universiteit een zoon, eindelijk in Stockton J.C. 57 jaar als een coach, hij en de oprichting van de 314-199-35.
Om meer te weten te komen over de grote Football, zie: